1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
6
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
6
4 komad jaja
100 g kristal šećera
120 g brašna
1 kesica Dr.Oetker čokoladni fil
300 ml mleka
50 g margarin ili puter
nekoliko kašika C Kokosovo brašno
nekoliko komad Rafaelo bombona
3 kašika od umućenog fila
Čokoladna torta sa kokosom
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca i mutiti dok ne dobije svetlo žutu boju. Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i kakao. Lagano špatulom izmešati, sipati u pravougaoni pleh i ispeći u prethodno zagrejanoj rerni na 180stepeni. Peče se oko 35 minuta.
Koru ostaviti da se ohladi, a za to vreme umutiti fil Dr. Oetker sa 300 ml mleka. Posebno umutiti margarin ( ili puter) sa prah šećerom i kokosom, pa sastaviti sa čokoladnim filom.
Ohlađenu koru preseći popreko na tri ista komada i filovati jednu po jednu. Mogu da se malo poprskaju mlekom pre nanošenja fila, ali nije neophodno.
Sa strana premazati ostatkom fila i izbrazdati viljuškom da bi se lakše naneo kokos. Po vrhu posuti kakao prahom.
Tortu ostaviti u frižideru nekoliko sati.
Pred služenje tortu dodatno dekorisati po želji. Ja sam ostavila 3 kašike fila i dodala kokos , pa napravila kuglice. Dodala sam i nekoliko rafaelo bombona sečenih na pola.
Torta je meka i sočna , posebno ako se ostavi da malo duže stoji pre sečenja.
Prijatno!
Čokoladna torta sa kokosom
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca i mutiti dok ne dobije svetlo žutu boju. Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i kakao. Lagano špatulom izmešati, sipati u pravougaoni pleh i ispeći u prethodno zagrejanoj rerni na 180stepeni. Peče se oko 35 minuta.
Koru ostaviti da se ohladi, a za to vreme umutiti fil Dr. Oetker sa 300 ml mleka. Posebno umutiti margarin ( ili puter) sa prah šećerom i kokosom, pa sastaviti sa čokoladnim filom.
Ohlađenu koru preseći popreko na tri ista komada i filovati jednu po jednu. Mogu da se malo poprskaju mlekom pre nanošenja fila, ali nije neophodno.
Sa strana premazati ostatkom fila i izbrazdati viljuškom da bi se lakše naneo kokos. Po vrhu posuti kakao prahom.
Tortu ostaviti u frižideru nekoliko sati.
Pred služenje tortu dodatno dekorisati po želji. Ja sam ostavila 3 kašike fila i dodala kokos , pa napravila kuglice. Dodala sam i nekoliko rafaelo bombona sečenih na pola.
Torta je meka i sočna , posebno ako se ostavi da malo duže stoji pre sečenja.
Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.