burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija6

Čokokoko torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
6

Sastojci

Kore:

4 komad jaja

100 g kristal šećera

120 g brašna

30 g C Kakao prah

1 kašičica C Prašak za pecivo

Fil:

1 kesica Dr.Oetker čokoladni fil

300 ml mleka

50 g margarin ili puter

2 kašika C Šećer u prahu

2 kašika C Kokosovo brašno

Dekoracija:

nekoliko kašika C Kokosovo brašno

nekoliko komad Rafaelo bombona

3 kašika C Kakao prah

3 kašika od umućenog fila

Čokokoko torta

Čokoladna torta sa kokosom

Koraci pripreme

Korak 1

Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca i mutiti dok ne dobije svetlo žutu boju. Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i kakao. Lagano špatulom izmešati, sipati u pravougaoni pleh i ispeći u prethodno zagrejanoj rerni na 180stepeni. Peče se oko 35 minuta.

Koru ostaviti da se ohladi, a za to vreme umutiti fil Dr. Oetker sa 300 ml mleka. Posebno umutiti margarin ( ili puter) sa prah šećerom i kokosom, pa sastaviti sa čokoladnim filom.

Korak 2

Ohlađenu koru preseći popreko na tri ista komada i filovati jednu po jednu. Mogu da se malo poprskaju mlekom pre nanošenja fila, ali nije neophodno.
Sa strana premazati ostatkom fila i izbrazdati viljuškom da bi se lakše naneo kokos. Po vrhu posuti kakao prahom.
Tortu ostaviti u frižideru nekoliko sati.

Korak 3

Pred služenje tortu dodatno dekorisati po želji. Ja sam ostavila 3 kašike fila i dodala kokos , pa napravila kuglice. Dodala sam i nekoliko rafaelo bombona sečenih na pola.
Torta je meka i sočna , posebno ako se ostavi da malo duže stoji pre sečenja.

Prijatno!

Naši proizvodi

Čokokoko torta

Čokoladna torta sa kokosom

Koraci pripreme

Korak 1

Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca i mutiti dok ne dobije svetlo žutu boju. Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i kakao. Lagano špatulom izmešati, sipati u pravougaoni pleh i ispeći u prethodno zagrejanoj rerni na 180stepeni. Peče se oko 35 minuta.

Koru ostaviti da se ohladi, a za to vreme umutiti fil Dr. Oetker sa 300 ml mleka. Posebno umutiti margarin ( ili puter) sa prah šećerom i kokosom, pa sastaviti sa čokoladnim filom.

Korak 2

Ohlađenu koru preseći popreko na tri ista komada i filovati jednu po jednu. Mogu da se malo poprskaju mlekom pre nanošenja fila, ali nije neophodno.
Sa strana premazati ostatkom fila i izbrazdati viljuškom da bi se lakše naneo kokos. Po vrhu posuti kakao prahom.
Tortu ostaviti u frižideru nekoliko sati.

Korak 3

Pred služenje tortu dodatno dekorisati po želji. Ja sam ostavila 3 kašike fila i dodala kokos , pa napravila kuglice. Dodala sam i nekoliko rafaelo bombona sečenih na pola.
Torta je meka i sočna , posebno ako se ostavi da malo duže stoji pre sečenja.

Prijatno!

Autor

Tijana Vodoplav
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept