0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
250 g margarina
300 g čokolade
8 jaja
150 g mlevenog keksa
200 g šećera
1 l mleka
10 kašika šećera
4 C pudinga od čokolade
250 g margarina
100 g čokolade
3 C šlaga od čokolade
Istopiti margarin i čokoladu. Ohladiti. 
Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca sa šećerom. 
U umućena belanca dodavati po kašiku ohlađene čokolade. Kad to lepo umutimo, dodajemo po 1 žumance i dalje mutimo. 
Kad smo sve sjedinili dodamo mleveni keks. Od ove smese pečemo 3 kore, na 200 stepeni, 15 minuta. 
Fil: 
Od litre mleka odvojiti 200 ml i u to umešati pudinge, a ostalo mleko staviti da se kuva sa šećerom. 
U provrelo dodati, uz stalno mešanje mleko sa razmućenim pudingom. Skuvati i ohladiti. 
U ohlađen fil umešati margarin. 
Ređati koru, 1/3 fila, druga kora, 2/3 fila, treća kora 3/3 fila. 
Šlag pripremiti po uputstvu sa kesice. 
Celu tortu premazati i ukrasiti C šlagom od čokolade.
Istopiti margarin i čokoladu. Ohladiti. 
Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca sa šećerom. 
U umućena belanca dodavati po kašiku ohlađene čokolade. Kad to lepo umutimo, dodajemo po 1 žumance i dalje mutimo. 
Kad smo sve sjedinili dodamo mleveni keks. Od ove smese pečemo 3 kore, na 200 stepeni, 15 minuta. 
Fil: 
Od litre mleka odvojiti 200 ml i u to umešati pudinge, a ostalo mleko staviti da se kuva sa šećerom. 
U provrelo dodati, uz stalno mešanje mleko sa razmućenim pudingom. Skuvati i ohladiti. 
U ohlađen fil umešati margarin. 
Ređati koru, 1/3 fila, druga kora, 2/3 fila, treća kora 3/3 fila. 
Šlag pripremiti po uputstvu sa kesice. 
Celu tortu premazati i ukrasiti C šlagom od čokolade.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.