burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Čoko-jagoda Eskimko šnit

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

Prvi sloj

300 g Čajnih kolutića

100 g Margarina

5 kašika Voćnog soka

10 komad Holihipa

Drugi sloj

200 g Jagoda

1 kašika C Čvrstin

1 kesica C Vanilin šećer

Treći sloj

1 kesica C Eskimko sa ukusom čokolade

100 ml Mleka

100 ml Slatke pavlake

Četvrti sloj

100 g Crne čokolade

100 ml Slatke pavlake

Dekoracija

1 kašičica C Kakao prah

Čoko-jagoda Eskimko šnit

Uz pomoć Eskimko praškastog sladoled pomoćnika, ova torta šnit biće spremna za pola sata... Jedino vam ostaje da sačekate da se sladoled stegne i uživate u savršenom spoju čokolade i jagoda....

Koraci pripreme

Priprema prvog sloja

Margarin otopite, čajne kolutiće usitnite u blenderu, dodajte sok i sve dobro promešajte. U duguljast pleh obložen folijom rasporedite prvi sloj.

Priprema drugog sloja

Jagode i vanilu prokuvajte 3 minuta, zgnječite malo viljuškom kada omeknu i puste sok, te dodajte čvrstin razmućen u malo vode i sve izmešajte na vatri da se stegne. Ohladite.

Priprema trećeg sloja

Mleku i slatkoj pavlaci dodajte prašak za sladoled Eskimko i mutite 3 minuta. Rasporediti fil i dodati holihip.

Priprema četvrtog sloja

Čokoladu i slatku pavlaku zagrejati u mikrotalasnoj, izmešati dobro. Ređati redom slojeve i na kraju završiti čokoladom (čajni kolutići sloj, jagoda sloj, Eskimko sloj, čokoladni sloj). Ostaviti da se stegne u zamrzivaču 2 sata.

Dekoracija

Sladoled šnit izvadite iz pleha, okrenite i oslobodite folije, te pospite kakao prahom. Možete dodati i dekorativne mrvice. Prijatno!

Naši proizvodi

Čoko-jagoda Eskimko šnit

Uz pomoć Eskimko praškastog sladoled pomoćnika, ova torta šnit biće spremna za pola sata... Jedino vam ostaje da sačekate da se sladoled stegne i uživate u savršenom spoju čokolade i jagoda....

Koraci pripreme

Priprema prvog sloja

Margarin otopite, čajne kolutiće usitnite u blenderu, dodajte sok i sve dobro promešajte. U duguljast pleh obložen folijom rasporedite prvi sloj.

Priprema drugog sloja

Jagode i vanilu prokuvajte 3 minuta, zgnječite malo viljuškom kada omeknu i puste sok, te dodajte čvrstin razmućen u malo vode i sve izmešajte na vatri da se stegne. Ohladite.

Priprema trećeg sloja

Mleku i slatkoj pavlaci dodajte prašak za sladoled Eskimko i mutite 3 minuta. Rasporediti fil i dodati holihip.

Priprema četvrtog sloja

Čokoladu i slatku pavlaku zagrejati u mikrotalasnoj, izmešati dobro. Ređati redom slojeve i na kraju završiti čokoladom (čajni kolutići sloj, jagoda sloj, Eskimko sloj, čokoladni sloj). Ostaviti da se stegne u zamrzivaču 2 sata.

Dekoracija

Sladoled šnit izvadite iz pleha, okrenite i oslobodite folije, te pospite kakao prahom. Možete dodati i dekorativne mrvice. Prijatno!

Autor

Anaihrana
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept