0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
12
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
12
300 g mlevenog keksa
125 g maslaca
250 g čokoladnog kadaifa
250 g krema od pistaća
50 g maslaca
400 g slatke pavlake
200 g maskarpone sira
150 g krema od pistaća
100 ml slatke pavlake
200 g crne čokolade
Ova poslastica je spoj najfinije Dr. Oetker čokolade, hrskavog kadaifa i neodoljivo kremastog fila sa pistaćima.
Sjediniti sve sastojke za podlogu, da smesa bude kompaktna, pa je ravnomerno utisnuti na dno kalupa, prečnika 24cm.
Kadaif propržiti na maslacu, da se usitni i dobije lepu boju, pa ga umešati sa kremom od pistaća i šećerom. Zatim smesu rasporediti preko podloge.
Umutiti sir i šećer, pa dodati slatku pavlaku i krem od pistaća. Kada se smesa lepo umuti, izliti je preko kadaifa i ostaviti neko vreme u frižideru.
Rastopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i preliti preko ohlađenog kolača.
Dekorisati po želji, ja sam ovaj put odabrala crveno voće.
Na kraju vam preostaje samo da se prepustite i uživate u svakom zalogaju.
Prijatno!
Ova poslastica je spoj najfinije Dr. Oetker čokolade, hrskavog kadaifa i neodoljivo kremastog fila sa pistaćima.
Sjediniti sve sastojke za podlogu, da smesa bude kompaktna, pa je ravnomerno utisnuti na dno kalupa, prečnika 24cm.
Kadaif propržiti na maslacu, da se usitni i dobije lepu boju, pa ga umešati sa kremom od pistaća i šećerom. Zatim smesu rasporediti preko podloge.
Umutiti sir i šećer, pa dodati slatku pavlaku i krem od pistaća. Kada se smesa lepo umuti, izliti je preko kadaifa i ostaviti neko vreme u frižideru.
Rastopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i preliti preko ohlađenog kolača.
Dekorisati po želji, ja sam ovaj put odabrala crveno voće.
Na kraju vam preostaje samo da se prepustite i uživate u svakom zalogaju.
Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.