0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
16
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
16
200 g maslaca
1 prstohvat soli
80 g šećera
4 komad žumanceta
1/2 komad rednane kore limuna
300 g oštrog brašna
4 komad belanaca
150 g šećera
800 g čvrstog jogurta
150 g kokosa
1/2 komad sok i rendana korica limuna
Neodoljivo ukusna.
Stavite u posudu omekšali maslac naseckan na komade, so, šećer u prahu, vanilin šećer, žumanca i koricu limuna, pa viljuškom sve dobro izmešajte. Potom dodajte brašno i prašak za pecivo, još jednom sve sjedinite u mrvičastu smesu, pa rukom umesite fino mekano i kompaktno testo koje se ne lepi. Po potrebi dodajte još mrvicu brašna.
Testo podelite na dva dela, tako da jedan bude malo veći pa oba zamotajte u prozirnu foliju. Veći komad testa stavite u frižider - ovo će biti podloga pite. Manji komad stavite u zamrzivač, jer se on kasnije renda na vrh pite. Dok se testa hlade, pripremite nadev.
U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli pa počnite mutiti mikserom. Umutite čvrst sneg postepeno dodavajući šećer i vanilin šećer. Mutite dok se sav šećer ne otopi. Odložite mikser.
Sada dodajte čvrsti jogurt, rendanu koricu i sok pola limuna, čvrstin i kokos, pa žicom sve lagano sjedinite, pazeći da sneg ne splasne i smesa ostane vazdušasta. Ostavite sa strane.
Izvadite iz frižidera ohlađeno testo i na pobrašnjenoj radnoj površini ga oklagijom razvijte na veličinu pleha dimenzija 32x22 cm. Testo prebacite u pleh uz pomoć oklagije i rasporedite preko nadev od kokosa i limuna.
Na vrh pite narendajte ohlađeno testo iz zamrzivača, i blago prstima pritisnite da se svugde ravnomerno rasporedi. Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 30-35 minuta do zlatno žute boje.
Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu i secite na kocke.
Neodoljivo ukusna.
Stavite u posudu omekšali maslac naseckan na komade, so, šećer u prahu, vanilin šećer, žumanca i koricu limuna, pa viljuškom sve dobro izmešajte. Potom dodajte brašno i prašak za pecivo, još jednom sve sjedinite u mrvičastu smesu, pa rukom umesite fino mekano i kompaktno testo koje se ne lepi. Po potrebi dodajte još mrvicu brašna.
Testo podelite na dva dela, tako da jedan bude malo veći pa oba zamotajte u prozirnu foliju. Veći komad testa stavite u frižider - ovo će biti podloga pite. Manji komad stavite u zamrzivač, jer se on kasnije renda na vrh pite. Dok se testa hlade, pripremite nadev.
U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli pa počnite mutiti mikserom. Umutite čvrst sneg postepeno dodavajući šećer i vanilin šećer. Mutite dok se sav šećer ne otopi. Odložite mikser.
Sada dodajte čvrsti jogurt, rendanu koricu i sok pola limuna, čvrstin i kokos, pa žicom sve lagano sjedinite, pazeći da sneg ne splasne i smesa ostane vazdušasta. Ostavite sa strane.
Izvadite iz frižidera ohlađeno testo i na pobrašnjenoj radnoj površini ga oklagijom razvijte na veličinu pleha dimenzija 32x22 cm. Testo prebacite u pleh uz pomoć oklagije i rasporedite preko nadev od kokosa i limuna.
Na vrh pite narendajte ohlađeno testo iz zamrzivača, i blago prstima pritisnite da se svugde ravnomerno rasporedi. Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 30-35 minuta do zlatno žute boje.
Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu i secite na kocke.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.