burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija16

Jogurt pita sa kokosom i limunom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
16

Sastojci

Prhko testo

200 g maslaca

1 prstohvat soli

80 g šećera

1 kesica C Vanilin šećer

4 komad žumanceta

1/2 komad rednane kore limuna

300 g oštrog brašna

1 kesica C Prašak za pecivo

Nadev od kokosa i limuna

4 komad belanaca

150 g šećera

2 kesica C Vanilin šećer

800 g čvrstog jogurta

150 g kokosa

30 g C Čvrstin

1/2 komad sok i rendana korica limuna

Dodatno:

za posipanje malo C Šećer u prahu

Jogurt pita sa kokosom i limunom

Neodoljivo ukusna.

Koraci pripreme

Priprema prhkog testa:

Stavite u posudu omekšali maslac naseckan na komade, so, šećer u prahu, vanilin šećer, žumanca i koricu limuna, pa viljuškom sve dobro izmešajte. Potom dodajte brašno i prašak za pecivo, još jednom sve sjedinite u mrvičastu smesu, pa rukom umesite fino mekano i kompaktno testo koje se ne lepi. Po potrebi dodajte još mrvicu brašna.
Testo podelite na dva dela, tako da jedan bude malo veći pa oba zamotajte u prozirnu foliju. Veći komad testa stavite u frižider - ovo će biti podloga pite. Manji komad stavite u zamrzivač, jer se on kasnije renda na vrh pite. Dok se testa hlade, pripremite nadev.

Priprema nadeva od kokosa i limuna:

U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli pa počnite mutiti mikserom. Umutite čvrst sneg postepeno dodavajući šećer i vanilin šećer. Mutite dok se sav šećer ne otopi. Odložite mikser.
Sada dodajte čvrsti jogurt, rendanu koricu i sok pola limuna, čvrstin i kokos, pa žicom sve lagano sjedinite, pazeći da sneg ne splasne i smesa ostane vazdušasta. Ostavite sa strane.

Izrada pite:

Izvadite iz frižidera ohlađeno testo i na pobrašnjenoj radnoj površini ga oklagijom razvijte na veličinu pleha dimenzija 32x22 cm. Testo prebacite u pleh uz pomoć oklagije i rasporedite preko nadev od kokosa i limuna.
Na vrh pite narendajte ohlađeno testo iz zamrzivača, i blago prstima pritisnite da se svugde ravnomerno rasporedi. Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 30-35 minuta do zlatno žute boje.
Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu i secite na kocke.

Naši proizvodi

Jogurt pita sa kokosom i limunom

Neodoljivo ukusna.

Koraci pripreme

Priprema prhkog testa:

Stavite u posudu omekšali maslac naseckan na komade, so, šećer u prahu, vanilin šećer, žumanca i koricu limuna, pa viljuškom sve dobro izmešajte. Potom dodajte brašno i prašak za pecivo, još jednom sve sjedinite u mrvičastu smesu, pa rukom umesite fino mekano i kompaktno testo koje se ne lepi. Po potrebi dodajte još mrvicu brašna.
Testo podelite na dva dela, tako da jedan bude malo veći pa oba zamotajte u prozirnu foliju. Veći komad testa stavite u frižider - ovo će biti podloga pite. Manji komad stavite u zamrzivač, jer se on kasnije renda na vrh pite. Dok se testa hlade, pripremite nadev.

Priprema nadeva od kokosa i limuna:

U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli pa počnite mutiti mikserom. Umutite čvrst sneg postepeno dodavajući šećer i vanilin šećer. Mutite dok se sav šećer ne otopi. Odložite mikser.
Sada dodajte čvrsti jogurt, rendanu koricu i sok pola limuna, čvrstin i kokos, pa žicom sve lagano sjedinite, pazeći da sneg ne splasne i smesa ostane vazdušasta. Ostavite sa strane.

Izrada pite:

Izvadite iz frižidera ohlađeno testo i na pobrašnjenoj radnoj površini ga oklagijom razvijte na veličinu pleha dimenzija 32x22 cm. Testo prebacite u pleh uz pomoć oklagije i rasporedite preko nadev od kokosa i limuna.
Na vrh pite narendajte ohlađeno testo iz zamrzivača, i blago prstima pritisnite da se svugde ravnomerno rasporedi. Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 30-35 minuta do zlatno žute boje.
Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu i secite na kocke.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept