0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
1 komad Banana
3 komad Brašno
180 g C Soda bikarbona
1 kašičica C Prašak za pecivo
1 kašičica Grčki jogurt
2 kašika Med
2 kašika Kikiriki puter
2 kašika Jaje
1 komad Orašasti plodovi
50 g Crna čokolada
Banane niste odmah pojeli, pa su pocrnele i postale meke? 😟 Nipošto ih ne bacajte, jer su upravo takve glavni sastojak neodoljivo ukusnog banana hleba čiju ću recept rado podeliti ☺️ Kombinacija banane, crne čokolade, kikiriki putera i orašastih plodova koja osvaja 🤤
Priprema je veoma jednostavna! Pre svega 3 banane izgnječite viljuškom. Pridružite im jaje, jogurt, med, kikiriki puter i sjedinite, a potom dodajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Iseckajte orašaste plodove i crnu čokoladu, te ih dodajte smesi, s' tim što ćete od ukupne količine delić ostaviti "za odozgo" ☺️
Ovako dobijenu smesu izlijte u kalup obložen papirom sa pečenje, te pospite orašastim plodovima i seckanom čokoladom. Ja sam koristila mali kalup za hleb jer sam želela da upravo ima oblik veknice. ☺️ Ako ga nemate, bez brige, upotrebite bilo koji!
Hleb se peče 20-ak minuta u rerni zagrejanoj na 180°.
Nakon pečenja, čitava kuća miriše na sveže pečeno testo, čokoladu, orašide... 🤤 Hleb je mek, vazdušast, neodoljivo ukusan i što je najlepše od svega, divan i po nekoliko dana, naravno, ako se ne smaže odmah, što je veoma redak slučaj, barem kod nas. 😁
Banane niste odmah pojeli, pa su pocrnele i postale meke? 😟 Nipošto ih ne bacajte, jer su upravo takve glavni sastojak neodoljivo ukusnog banana hleba čiju ću recept rado podeliti ☺️ Kombinacija banane, crne čokolade, kikiriki putera i orašastih plodova koja osvaja 🤤
Priprema je veoma jednostavna! Pre svega 3 banane izgnječite viljuškom. Pridružite im jaje, jogurt, med, kikiriki puter i sjedinite, a potom dodajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Iseckajte orašaste plodove i crnu čokoladu, te ih dodajte smesi, s' tim što ćete od ukupne količine delić ostaviti "za odozgo" ☺️
Ovako dobijenu smesu izlijte u kalup obložen papirom sa pečenje, te pospite orašastim plodovima i seckanom čokoladom. Ja sam koristila mali kalup za hleb jer sam želela da upravo ima oblik veknice. ☺️ Ako ga nemate, bez brige, upotrebite bilo koji!
Hleb se peče 20-ak minuta u rerni zagrejanoj na 180°.
Nakon pečenja, čitava kuća miriše na sveže pečeno testo, čokoladu, orašide... 🤤 Hleb je mek, vazdušast, neodoljivo ukusan i što je najlepše od svega, divan i po nekoliko dana, naravno, ako se ne smaže odmah, što je veoma redak slučaj, barem kod nas. 😁
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.