burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija10

Banana bread

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
10

Sastojci

Za testo

1 komad Banana

3 komad Brašno

180 g C Soda bikarbona

1 kašičica C Prašak za pecivo

1 kašičica Grčki jogurt

2 kašika Med

2 kašika Kikiriki puter

2 kašika Jaje

1 komad Orašasti plodovi

50 g Crna čokolada

Banana bread

Banane niste odmah pojeli, pa su pocrnele i postale meke? 😟 Nipošto ih ne bacajte, jer su upravo takve glavni sastojak neodoljivo ukusnog banana hleba čiju ću recept rado podeliti ☺️ Kombinacija banane, crne čokolade, kikiriki putera i orašastih plodova koja osvaja 🤤

Koraci pripreme

Priprema testa

Priprema je veoma jednostavna! Pre svega 3 banane izgnječite viljuškom. Pridružite im jaje, jogurt, med, kikiriki puter i sjedinite, a potom dodajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Iseckajte orašaste plodove i crnu čokoladu, te ih dodajte smesi, s' tim što ćete od ukupne količine delić ostaviti "za odozgo" ☺️

Priprema za pečenje

Ovako dobijenu smesu izlijte u kalup obložen papirom sa pečenje, te pospite orašastim plodovima i seckanom čokoladom. Ja sam koristila mali kalup za hleb jer sam želela da upravo ima oblik veknice. ☺️ Ako ga nemate, bez brige, upotrebite bilo koji!

Pečenje

Hleb se peče 20-ak minuta u rerni zagrejanoj na 180°.

Servis i uživanje

Nakon pečenja, čitava kuća miriše na sveže pečeno testo, čokoladu, orašide... 🤤 Hleb je mek, vazdušast, neodoljivo ukusan i što je najlepše od svega, divan i po nekoliko dana, naravno, ako se ne smaže odmah, što je veoma redak slučaj, barem kod nas. 😁

Banana bread

Banane niste odmah pojeli, pa su pocrnele i postale meke? 😟 Nipošto ih ne bacajte, jer su upravo takve glavni sastojak neodoljivo ukusnog banana hleba čiju ću recept rado podeliti ☺️ Kombinacija banane, crne čokolade, kikiriki putera i orašastih plodova koja osvaja 🤤

Koraci pripreme

Priprema testa

Priprema je veoma jednostavna! Pre svega 3 banane izgnječite viljuškom. Pridružite im jaje, jogurt, med, kikiriki puter i sjedinite, a potom dodajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Iseckajte orašaste plodove i crnu čokoladu, te ih dodajte smesi, s' tim što ćete od ukupne količine delić ostaviti "za odozgo" ☺️

Priprema za pečenje

Ovako dobijenu smesu izlijte u kalup obložen papirom sa pečenje, te pospite orašastim plodovima i seckanom čokoladom. Ja sam koristila mali kalup za hleb jer sam želela da upravo ima oblik veknice. ☺️ Ako ga nemate, bez brige, upotrebite bilo koji!

Pečenje

Hleb se peče 20-ak minuta u rerni zagrejanoj na 180°.

Servis i uživanje

Nakon pečenja, čitava kuća miriše na sveže pečeno testo, čokoladu, orašide... 🤤 Hleb je mek, vazdušast, neodoljivo ukusan i što je najlepše od svega, divan i po nekoliko dana, naravno, ako se ne smaže odmah, što je veoma redak slučaj, barem kod nas. 😁

Autor

rasic.vanja
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept