burger c logo
search
bell

Moja knjižica recepata

Puding za torte i kolače sa ukusom vanilina

Klasičan ukus vanile je ono što niko ne odbija. Praktično pakovanje olakšava pripremu pudinga za sve članove porodice, bilo da ga pripremate kao samostalan desert ili u kombinaciji sa drugim dodacima za pripremu Vašeg omiljenog kolača.

Puding za torte i kolače sa ukusom vanilina

Uputstvo za pripremu

Predlog za pripremu Puding kuglica sa ukusom vanilina

Pripremite 350 ml mleka. Odmerite oko 100 ml hladnog mleka, dodajte sadržaj kesice i mešajte dok masa ne postane glatka. Preostalu količinu mleka zasladite sa 9 kašika šećera (180 g) i zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatre, umešajte pripremljenu masu i kuvajte oko 1 minut uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Puding ohladiti uz neprestano mešanje da se ne stvori kožica. 180 g maslaca (sobne temperature) penasto umutite mikserom, pa postepeno dodajte u potpuno ohlađen puding, uz mućenje mikserom. Dodajte 100 g mlevenog keksa, kratko umutite i oblikujte masu. Formirajte kuglice i uvaljajte u mleveni pečeni lešnik, mlevene orahe, kokosovo brašno ili po želji.

Savet: U kuglicu ubacite celo jezgro pečenog lešnika.


Predlog za pripremu Torte sa keksom i pudingom sa ukusom vanilina

Pripremite 1 l mleka. Odmerite oko 300 ml hladnog mleka, dodajte sadržaj kesice i mešajte dok masa ne postane glatka. Preostalu količinu mleka zasladite sa 6 kašika šećera (120 g) i zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatre, umešajte pripremljenu masu i kuvajte 2-3 minuta uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Puding ohladite uz neprestano mešanje da se ne stvori kožica. 250 g margarina (sobne temperature) penasto umutite mikserom i postepeno dodajte u potpuno ohla_en puding, uz mucenje mikserom. U 250 ml mleka dodajte 1 kesicu C Vanilin šećera. Keks 60 komada (500 g), jedan po jedan umacite u mleko i ređajte na tacnu za tortu (3 x 5 kom u osnovi). Fil podelite na 4 dela. Naizmenicno ređajte keks i svaki sloj filujte. Završite slojem keksa, a celu tortu premažite tankim slojem fila.

Savet: 100 g C Šlag krema sa ukusom vanile umutite sa 200 ml hladnog mleka i premažite celu tortu. Dekorisati po želji.

Savet više: Da bi se brže ohladio, puding prerucite u drugu posudu, direktno na površinu vruceg pudinga stavite prozirnu foliju i ostavite da se ohladi.

Energija

Masti

Od kojih zasićene masne kiseline

Ugljeni hidrati

Od kojih šećeri

Proteini

So

Potrebno ti je još inspiracije

Bez brige! Naša C Slatka tradicija porodica nudi širok izbora proizvoda, a brza i jednostavna priprema olakšaće svako upuštanje u novu kulinarsku avanturu.

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvujte u konkursu
"Uskršnje torte i
kolači"

Pošaljite recept