C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
16 belanaca
32 kašike šećera
6 kašika C kakaoa
6 kašika prezli
4 kašike brašna
4 C praška za pecivo
Fil:
16 žumanaca
16 kašika šećera
1 litar mleka
3 C pudinga od čokolade
1 margarin
2 C šlaga
100 g čokolade
500 ml slatke pavlake
500 g višanja
300 g C šlaga za dekoraciju torte

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Šlag classic Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Elena

Zaljubljena višnja

Spoj višnje i čokolade.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti 4 belanaca sa 8 kašika šećera, 1,5 kašika C kakaoa, 1,5 kašika prezli,1 kašika brašna i 1 C prašak za pecivo.

Kore peći u plehu obloženom pek papirom na 150 stepeni oko 10 minuta. Na isti način ispeći još 3 kore.

Fil:
Žumanaca i C puding razmutiti u malo mleka. Preostalo mleko staviti da provri sa šećerom pa u to zakuvati puding. Skuvati i ohladiti.

Ohlađeni puding dobro umutiti sa margarinom pa dodati rastopljenu čokoladu i C šlag pa sve dobro umutiti. Slatku pavlaku posebno umutiti.

Finalni postupak:
Staviti koru na tacnu, naneti čokoladni fil, rasporediti višnje, pa premazati slatku pavlaku. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši materijal.

Celu tortu ukrasiti C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta se može preliti i sa rastopljenom čokoladom.