C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
520 g šećera
1 kašika sirćeta
1 C vanilin šećer
6 kašika oštrog brašna
40 g C čvrstina
5 dl mleka
1 margarin
300 g jagoda
180 g C šlag krema

Naši proizvodi
Vanilin šećer Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana

Voćni kolač sa jagodama

Najbolje letnje osveženje.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
Umutiti 6 belanaca sa 300 g šećera, postepeno dodavajući uz stalno mešanje mikserom, zatim dodati kašiku sirćeta i još malo mutite.

Stavite u tepsiju papir za pečenje i smesu od belanaca. Piškotu peći 1h na 150 C.

Krem:
U šerpu sipati 4 dl mleka i staviti da provri. Izmutiti 6 žumanaca sa 220 g šećera, zatim dodati C vanilin šećer, pa zatim 6 kašika oštrog brašna, 40 g C čvrstina i ostatak mleka.

Skuvati kao puding. Kada se krem ohladi dodati izmućeni margarin.

Filovati tortu:
Koru premazati sa pola krema, preko staviti iseckane jagode, zatim drugu polovinu krema.

Umutiti C šlag i staviti na tortu. Ostaviti tortu u frižideru da se ohladi oko 1h.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada se krem skuva, preko staviti providnu foliju da se ne stvori korica na kremu.