C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 jaja
6 kašika brašna
6 kašika šećera
Za preliv:
300 ml mleka
5 kašika šećera
2 C vanilin šećera
Za fil:
600 ml vode
450 g šećera
400 g višanja
3 C pudinga od vanile
125 g margarina
C šlag

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Višnja tortica

Veoma ukusna torta, brzo se pravi jos brže smaže.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, pa dodati 6 žumanaca. Dodati 6 kašika brasna i lagano promešati.

Sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći koru. Pečenu koru preliti sirupom.

Sirup:
Prokuvati 300 ml mleka, 5 kašika šećera i 2 C vanilin šećera. Ovim preliti koru.

Fil:
600 ml vode i 450 g šećera staviti da provri. Dodati višnje i kuvati 10-ak minuta. Zatim dodati i 3 C pudinga od vanile.

Skloniti sa vatre i u vruće dodati margarin i mešati dok se ne otopi. Fil malo prohladiti i staviti preko kore.

Umutiti C šlag i ukrasiti tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U fil se mogu staviti i kajsije, jagode ili maline.