C Slatka tradicija

Sastojci
200 ml kisele vode
250 g C posnog šlaga
1 posni margarin
1 kesica C pudinga od vanile
300 g mlevenih pečenih lešnika
4 kašičice C kakao praha
1/2 l mleka (sojinog)
250 g šećera
2 kesice C vanilin šećera
750 g posnog keksa

Naši proizvodi
Šlag univerzalni Puding sa ukusom vanilina Kakao prah Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Kristina

Uskršnja posna keks torta

Torta sa keksom koju svi obožavaju, a ova je posna tako da se njome možemo sladiti i u periodu posta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Prokuvati C kakao sa 200 ml vode i ostaviti da se ohladi.

Skuvati puding sa sojinim mlekom.

Šećer ušpinovati sa 100 ml vode, dodati lešnike, ohladiti, pa pomešati sa pudingom.

Penasto umutiti posni margarin, pa pomešati sa prethodno pripremljenom smesom.

Keks umočimo u kuvani C kakao, pa ređamo na tacnu.

Premazati filom, pa ređati jos jedan red keksa, zatim opet fil pa keks, dok se materijal ne utroši.

Premazati je C šlagom umućenim sa kiselom vodom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Po želji je možete i ukrasiti voćem ili iseći je u bilo koji oblik.