C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
3 jaja
3 kašike šećera
2 kašike brašna
(ispeći 3 ovakve kore)
Fil:
1 l mleka
2 C pudinga od vanile
13 kašika šećera
4 kašike brašna
200 g margarina
Dodatno:
700 g svežih jagoda
2 C šlaga

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mikica

Torta sa jagodama

Proleće je vreme kada nam stiže ovo divno voće jagode. Torta je lagana i zaljubićete se u nju posle prvog zalogaja.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Umutiti belanca i šećer, pa dodati žumanca i brašno i peći 10-ak min na 180 stepeni. Ispeći 3 kore.

Mleko staviti na ringlu i dodati šećer, a puding i brašno umutiti sa malo mleka.

Kada mleko provri dodati puding i brašno i kuvati na srednjoj temperaturi 10-ak min.

Umutiti margarin i dodati hladan fil i sve dobro umutiti.

Umutiti C šlag po upustvu sa kesice.

Ređati kora, koju smo malo natopili mlekom, fil, seckane jagode, šlag i sve tako redom dok ne složite sve kore.

Ukrasite po vašoj želji i uživajte.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata