C Slatka tradicija

Sastojci
1.5 l mleka
5 C pudinga od vanile
500 g šećera
5 C vanilin šećera
300 mlevenog keksa
300 g C kokosa
1 margarin
2 kg banana
5 kesica C šlaga

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Kokosovo brašno Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Torta sa bananama

Torta sa bananama se pravi lako, u šerpi od 4 litre prethodno obložena folijom i sastojke ređati u šerpu, posle par sati izvrnuti je iz šerpe na tacnu i služiti.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30-40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Sipati u čašu mleko (od litre i po mleka odvojiti u čaši) i promešati u većoj šerpi 5 C pudinga, a u drugoj šerpi kuvati ostatak mleka sa 500 g šećera.

Kada provri mleko sipati u šerpu u kojoj je razmućen puding sa čašom mleka i uz stalno mešanje skuvati puding da se zgusne.

Skuvani puding ostaviti da se prohladi uz povremeno mešanje i kada se skuvani puding prohladi, da je tek malo topao.

Dodati C vanilin šećer, mleveni keks i C kokos i na kraju iseckani margarin i mikserom umutiti masu.

Šerpu od 4 litre obložiti folijom i dodati red mase od pudinga, red sečenih u kolutove banana i tako dok se ne napuni šerpa, sa tim, da red mase od pudinga bude gore u šerpi.

Držati u frižideru par sati da se ohladi i onda odozgo na šerpu staviti tacnu i držati tacnu i šerpu i okrenuti.

Šerpu lagano podići i skinuti foliju sa torte i ukrasiti je umućenim C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata