C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
10 kašika brašna
300 g mleka
600 g jagoda
1 C čvrstin za kolače
1 C puding sa ukusom slatke pavlake (ili vanilina)
1 maslac 250 g (ili margarin za kolače)
1 C prašak za pecivo
1 kesica C šećera u prahu 250 g
500 g šlaga (podeliti na pola)
kisela voda za pripremu šlaga

Naši proizvodi
Puding sa ukusom slatke pavlake Prašak za pecivo Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Torta Mila

Osvežavajuća, lagana torta sa trostrukim filom od pudinga, jagoda i šlaga.

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Pripremiti 2 kore od po: 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 1/2 kesice C čvrstina za kolače, 1/2 kesice C praška za pecivo.

Peći u podmazanom i obloženom papiru u kalupu za kolače.

1. Fil:
300 ml mleka
1 C puding sa ukusom slatke pavlake
5 kašika šećera

Skuvati i kad se ohladi pomešati sa 1 umućenim margarinom i 1 kesicom C šećera u prahu.

2.fil:
300 g jagoda izmiksati i skuvati sa 200 g šećera, kad se prohladi staviti jos 300 g celih jagoda

3.fil:
Umutiti C šlag sa kiselom vodom oko 300 ml....pola koristiti kao 3. fil, a pola za ukrašavanje torte.

Ređati: Kora-1.fil-2.fil-3. fil-kora-1. fil-2fil-3 fil.

Šlagom celu tortu namazati i ukrasiti jagodama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Puding mora biti ohlađen pre mućenja sa margarinom!