C Slatka tradicija

Sastojci
Za 2 kore:
6 jaja
6 kašika šećera
2 C vanilin šećera
6 kašika ulja
2 C praška za pecivo
6 kašika oraha
6 kašika brašna
Za fil:
4 C pudinga od jagode
2 margarina
1 l mleka
10 komada roler kolača sa ukusom jagode
3 pakovanja jafa kolača sa ukusom maline
10 komada seckanih jagoda uvaljanih sa malo šećera
100 g bele čokolade za kuvanje
400 g C šlag krema
1 l kisela vode
nešto za crtanje ili ukrašavanje po želji

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding sa ukusom jagode Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Sveti Nikolska torta

Moja osmišljena torta povodom proslave praznika.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 50
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Materijal za 2 kore podeliti na 2 dela i ispeći 2 kore. Kore se peku 15 minuta na 200 stepeni.

Posebno praviti fil tj, skuvati Cpuding sa mlekom pa ga izmiksirati s margarinima i rendanom belom čokoladom.

Kada se malo ohladi, njemu dodati izmrvljene rolere, čokoladu i jagode. Lepo kašikom promešati.

Filovanje:
Preko prve kore naneti fil, preko fila naređati jafa kolače umočene u mleku, a između njih gde su praznine stavljati rendanu čokoladu.

Preko jafe opet staviti fil, a onda i preklopiti drugom korom, pa preko i sa strane premazati sa ostatkom fila.

Posebno umutiti C šlag sa kiselom vodom, ukrasiti tortu šlagom i naravno ukrasiti po svojoj želji.

Ja sam npr. koristila C kakao i nacrtala ikonu Svetog Nikole.

Komentari potrošača:

20.07.2019
Sveti Nikola je posna slava pa i torta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata