C Slatka tradicija

Sastojci
12 jaja
400 g C šećera u prahu
300 g pečenog neslanog kikirikija
2 C praška za pecivo
1 margarin
50 g prezli
200 g euro-krema
brašno
250 g C šlag krema
500 g mlevenog keksa
200 g čokolade
100 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Olivera

Snikers

Slastan, sladak, ukusan.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Ispeći 2 korice od po: 6 belanaca, 6 kašike šećera,3 kašike prezli, 4 kašike mlevenog kikirikija, 1 kašika brašna, 10 min.na 220°.

Fil:
12 žumanaca umutiti sa ostatkom šećera,i skuvati na pari. Kada se ohladi, dodati margarin, prethodno umućen sa C šećerom u prahu, umućen C šlag krem i mleveni keks.

Korice premazati euro-kremom, pa posuti ostatkom kikirikija, sitno iseckanog ili izmrvljenog.

2/3 fila namazati preko prve kore, a ostatkom završiti tortu.

Odozgo preliti čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Uvek rastopim euro-krem na sobnoj temp. pa umešam seckani kikiriki, bolje se razmaže. Za preliv koristim isključivo čokoladu, a vi po želji možete staviti i šlaga.