C Slatka tradicija

Sastojci
5 belanaca
5 kašika brašna
5 kašika šećera
1 C prašak za pecivo
200 ml mleka
Za čokoladni fil:
400 ml mleka
5 žumanaca
4 kašike šećera
1 C puding od čokolade
1 kesica C gustina
1 kašika brašna
100 g čokolade
125 g margarina
Za vanil fil:
400 ml mleka
3 žumanca
4 kašike šećera
1 C puding od vaniline
1 kašika C čvrstina
1 kašika C vanilinog šećera
Za dekoraciju:
100 g C šlaga
180 ml mleka ili vode

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding čokolada Vanilin šećer Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Stojanka

Sladoled torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati.

Usuti u pleh podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Pečenu i malo prohlađenu koru staviti na tacnu i preliti je toplim mlekom. Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od cokolade, gustin, brašno i malo mleka i izmešati.

Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati da se otopi.

Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Čokoladni fil staviti preko kore.

Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati puding od vanile, gustin, brašno i malo mleka, izmešati.

Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne.

Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Vanil fil staviti preko čokoladnog.

Šlag umutiti sa mlekom ili vodom i staviti preko vanil fila.

Tortu ukrasiti čokoladnim mrvicama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Služiti rashlađenu.