C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
20 kašika šećera
8 kašika brašna
1 kašika ulja
sok od 1/2 limuna
2 C pudinga od vanile
2 C pudinga od jagode
2 C šlaga
2 l mleka
2 margarina
200 C prah šećera

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Puding sa ukusom jagode Šlag classic Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Sladoled torta C

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 10 belanaca sa 10 kašika šećera, 8 kašika brašna,1 kašika ulja i sok od limuna.

U masu se može dodati šaka seckanih oraha i suvo grožđe.

Koru peći na 180 C oko pola sata. Pečenu koru preliti sa 0,5 l mleka.

U pola litra mleka skuvati 2 C pudinga od vanile, i u drugu polovinu skuvati 2 C pudinga od jagode.

10 žumanca sa 10 kašika šećera skuvati na pari. Posebno umutiti margarine sa šećerom u prahu.

Masu podelite na dva dela, pa u jedan deo dodajte kuvani puding vanile i polovinu kuvanih žumanaca.

U drugi deo dodati kuvani puding od jagode i drugu polovinu žumanaca.

Preko ohlađene kore ide krem od vanile, zatim krem od jagode i preko svega umućena 2 C šlaga.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koru peći u dubljem plehu.