Početna > Recepti > Recepti za torte > Sladoled torta
Sastojci
oko 300 g piškota
3 kesice C Eskimka (ukusi po želji)
mleko po potrebi
C šlag classic
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Katarina
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U posudu sipati mleko i po želji dodati rum.
Piškote natopiti u mleku i složiti prvi red piškota na tacnu.
Složene piškote staviti u zamrzivač da se dobro ohlade.
U međuvremnu umutiti jednu kesicu C eskimka prema uputstvu sa kecice i staviti ga u frižider da se počne zamrzavati uz povremeno mešanje.
Pre nego što se eskimko zamrzne izvaditi ga iz zamrzivača, malo ga promešati da bude maziv preko piškota i namazati ga na piškote.
Vratiti u zamrzivač da se stegne. Izvaditi iz zamrzivača i ponoviti postupak, odnosno natopiti piškote u mleku i na sladoled poređati drugi red piškota.
Umutiti drugu kesicu C eskimka i ponoviti postupak sa zamrzavanjem i tako treći red piškota i treću kesicu C eskimka.
Na kraju umutiti C šlag classic (količina šlaga prema ukusu) i ukrasiti tortu.
Ostaviti je u zamrzivaču da se dobro zamrzne.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs