C Slatka tradicija

Sastojci
6 kašika šećera + 350 g šećera
100 g seckanih oraha
200 g mlevenih oraha
1 kašika C praška za pecivo
šolja ulja
brašno po potrebi
5 kašika vode
200 g margarina
7 štangli posne čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Šerbet torta

Posna šerbet torta sa ukusom karamela, puna čokolade i oraha.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Na slabijoj vatri karamelizujte 6 kašika šećera, prelijte šoljom vode i kuvajte dok se karamel ne istopi.

Sklonite s vatre i u prohlađeno dodajte seckane orahe, 250 g šećera i ulje.

Sipajte brašna koliko je potrebno da dobijete testo srednje gustine.

Dodajte C prašak za pecivo, dobro izmešajte i testo podelite na dva dela.

U podmazanom i brašnom posutom kalupu ispecite dve kore.

Ušpinujte 100 g šećera sa dve kašike vode, dodajte mlevene orahe, margarin i dve štangle otopljene čokolade.

Dobro izmešajte, premažite tortu i preklopite drugom korom.

Ostatak posne čokolade istopite s nekoliko kašika vode i malo margarina.

Topljenom čokoladom prelijte gotovu tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata