C Slatka tradicija

Sastojci
Za 1 koru:
6 jaja
240 g šećera
6 kašika vode
200 g brašna
3 ravne kašike C kakaoa
2 kašičice praška za pecivo C
(potrebna nam je 3 puta ova količina, jer pravimo 3 kore)
Za fil :
800 g višanja bez koštice
500 g šećera
2 C pudinga od vanile
2 C vanilin šećera
400 ml vode
300 g C šlaga sa ukusom slatke pavlake
600 ml mleka
Za ukrašivanje:
300 g C šlaga sa ukusom slatke pavlake
rendana čokolada

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Sandrina lagana torta od višnje

Naš jedan od omiljenih. Pripremam za Novu godinu, zato što je lagana i jako prija posle teže hrane....

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Za kore sa mikserom razmutim jaje sa šećerom, kasnije dodam i vodu, kada je sve lepo penasto uz stalno mešanje dodajem brašno, C kakao i C prašak za pecivo.

Od gore navedenih sastojaka napravim 3 kore i kad se ohlade filujem ih.

Fil:
Višnje stavim da se kuvaju sa 200 ml vode i 300 g šećera, u posudicu razblažim 2 pudinga, 2 C vanilin šećera sa ostatkom šećera i sa ostalom vodom.

Kada se višnja kuvala 10 minuta, dodamo i smesu sa pudingom i kuvamo sve zajedno dok ne zgusne.

Kad je mlaka smesa podelimo na 2 ista dela i premažemo 2 kore, a kada se skroz ohladi razmutimo šlag sa mlekom i filujemo tortu.

1.Kora sa višnjama, 2.pola šlag pene, 3.kora sa višnjama, 4.druga polovina pene, 5.kora.

Stavimo u frižider da ostoji preko noći i sutra dan ukrasimo sa C šlagom i rendanom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata