C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
8 jaja
28 kašika šećera
28 kašika ulja
28 kašika brašna
28 kašika mlevenih oraha
2 kesice C praška za pecivo
Za prelivanje kora:
200 ml gaziranog soka od pomorandže
Za fil:
700 ml mleka
3 kesice C pudinga od vanile
250 g margarina
100 g C šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Rođendanska torta

Ukusna torta

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Za kore:
Umutiti 2 jajeta sa 7 kašika šećera, dodati 7 kašika ulja, izmiksati pa isključiti mikser. Umešati 7 kašika brašna pomešanih sa 1/2 kesice C praška za lecivo.

Dodati 7 kašika mlevenih oraha i sve lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje.

Smesu uliti u pleh u obliku srca i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.Na isti način isoeći još tri kore i ostaviti ih da se ohlade.

Za fil:
U šerpu usuti 600 ml mleka i staviti na vatru da proključa. Posebno razmutiti C puding od vanile u 100 ml hladnog mleka pa ukuvati u vrijuće mleko.

Kada dobije potrebnu gustinu skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi.

Margarin penasto umutiti sa c šećerom u prahu, sastaviti da ohlađenim C pudingom i dobro umutiti mikserom.

Fil podeliti na dva dela-u jedan umešati otopljenu čokoladu za kuvanje, a drugi ostaje takav kakav je.

Ohlađene kore poprskati sa po 50 ml gaziranog soka od pomorandže.

Finalni postupak:

Za jedno srce:
Na tacnu staviti koru, premazati je polovinom fila sa C pudingom. Preko naneti polovinu fila sa čokoladom za kuvanje i preklopiti drugom korom.

Za drugo srce:
Staviti koru, premazati je filom od čokolade za kuvanje, preko naneti fil sa C pudingom i preklopiti drugom korom.

Oba srca nafilovati i ukrasiti po želji

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za filovanje je najbolje koristiti C šlag.