C Slatka tradicija

Sastojci
15 jaja
3 C oblande
450 g šećera
250 g C šećera u prahu
200 g C kokosovog brašna
200 g pečenog badema
200 g lešnika
125 g putera
sok od jednog limuna
4 C krem šlaga

Naši proizvodi
Oblande Šećer u prahu Kokosovo brašno Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Rafaelo torta

Rafaelo torta jedna od lepših koje sam probala. Zahteva malo iskustva u radu, ali sve se to tokom vremena nauči. Svako ko jednom proba uvek će se rado vraćati.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Komplikovano.

Priprema:

Svaka oblanda se peče oko 10 do 25 min na 150 C.

Oblanda sa kokosom kraće oko 10 min.

Umuti se fil od 5 belanaca sa 150 g šećera i 200 g C kokosa.

Namaže se ovom smesom grublja strana oblande i peče se na 150 stepeni 10-15 min.

Postupak je isti i za oblandu sa lešnikom i sa bademom. Najbolje je da se korice ranije ispeku jedan dan.

Fil se kuva tako što se pripremi najpre šerpa za kuvanje na pari. Zatim se 15 žumanaca umuti sa 250 g šećera i to je prvi deo fila.

Drugi fil je 125 g putera umućen sa sokom od limuna. Treći deo fila su umućena 4 C krem šlaga.

Kada se fil ohladi onda se svi sastojci ova tri fila spoje.

Filuje se tako da korica sa kokosom bude u sredini, kora fil, kora fil, kora fil. Trećinu fila ostaviti za gornji premaz.

Ostaviti da odstoji kako bi korice upile fil. Jedan dan bi bilo najbolje.

Zatim se umuti C šlag 3 kesice za gornji premaz i dekoraciju po želji sa rendanom čokoladom i C kokosovim brašnom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Odvojite dovoljno vremena za korice, kuvajte polako žumanca na pari kako bi masa bila glatka i tek kada je fil potpuno hladan dodajte ostale sastojke.