C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore (2 kom.):
8 belanaca
150 g šećera
4 kašike vode
150 g C kokosa
Za fil:
800 ml mleka
2 C pudinga od vanile (ili slatke pavlake)
20 g C čvrstina
50 g šećera
100 g bele čokolade
250 g maslaca
100 g C šećera u prahu
400-500 C šlag krema

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Rafaelo torta

Jednostavno, a ukusno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kore:
Umutiti belanca u čvrst sneg. Dodati šećer i mutiti dok se ne dobije glatka smesa, dok se sav šećer ne rastopi.

Dodati vodu i malo umutiti. Varjačom umešati C kokos.

Peći u podmazanom i brašnom posutom kalupu (prečnika 26 cm) na 200 stepeni oko 20 minuta.

Fil:
Veću količinu mleka staviti da se greje. Manju količinu mleka pomešati sa: C pudingom, C čvrstinom, 8 žumanaca i šećerom. Kada mleko provri, sjediniti i kuvati.

Skuvani fil skloniti sa vatre i u isti umešati 100 g bele čokolade. Ostaviti da se ohladi.

Maslac umutiti sa C šećerom u prahu. Sjadiniti sa hladnim filom. Slatku pavlaku takođe umutiti.

Filovanje: kora - 1/2 žutog fila - tanak sloj slatke pavlake - kora - 1/2 žutog fila i od gore (i sa strane) slatka pavlaka.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu je najbolje napraviti dan, dva ranije.