C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika ulja
6 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
Krem I i II:
1 l mleka
3 C pudinga sa ukusom vanile
100 g crne čokolade
3 kašike šećera
200 ml slatke pavlake
4 kesice C šlag krema sa ukusom vanile

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marina

Puding torta

Kremasta i izdašna torta, rashlađena idealna za tople dane!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Ulupati belanca da budu penasta pa dodavati šećer uz mućenje.

Kada se dobije jak šne dodati žumanca jedno po jedno uz mućenje, pa ulje u mlazu.

Dodati brašno, kakao i C prašak za pecivo i sve sjediniti varjačom polagano.

Istresti sve u obložen pleh 23 cm prečnika i staviti da se peče otprilike 20 – 25 minuta zavisno od rerne.

Razmutiti C pudinge sa šećerom i malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.

Kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne.

Pola vrelog pudinga odmah odvojiti u drugu posudu, pa u polovinu izlomiti čokoladu i mešati dok se ne otopi.

Ostaviti oba tada da se ohlade. Ulupati slatku pavlaku.

Mikserom razbiti oba pudinga, pa pola slatke pavlake staviti u jedan, a pola u drugi puding i umutiti.

Ohlađen biskvit preseći na tri dela, da se dobiju tri tanke korice.

Staviti prvu koru u pleh u kojem je i pečen biskvit, poprskati sa malo mleka pa istresti ceo jedan fil, staviti drugu koru, istresti ceo drugi fil i poklopiti sa drugom korom koju takodje isprskate s malo mleka.

Ostaviti tako preko noći u frižideru ili u zamrzivaču 2h i okrenuti na tacnu.

Tortu premazati umućenim C šlagom i dekorisati po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata