C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
100 g šećera
100 g posnog margarina
100 ml vode
1 kesica nes kafe
300 g brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
Za fil:
700 ml vode
200 g šećera
4 kesice nes kafe
7 kašika C čvrstina
250 g posnog margarina
300 g C univerzalnog šlaga
kisela voda (po potrebi)

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Čvrstin Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Posna torta sa nes kafom

Prijatan ukus kafe za dane posta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Umutiti 100 g šećera i 100 g margarina.

U 100 ml vode sipati kesicu nes kafe. Brašno i C prašak za pecivo sjediniti.

Sve sastojke spojiti i umesiti glatko testo. Testo podeliti na tri dela.

Svaki deo razviti na papir za pečenje i staviti na prevrnuti pleh.

Peći na 220° C oko deset minuta.

Fil:
Pomešati 600 ml vode sa 200 g šećera i 4 kesice nes kafe, pa staviti da proključa.

Umutiti 100 ml vode i 7 kašika C čvrstina pa dodati u ključalu vodu i skuvati fil.

Posebno umutiti margarin i sjediniti ga sa ohlađenim filom. Šlag umutiti sa kiselom vodom.

Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, kora, fil, šlag.

Tortu ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto nes kafe se takođe može koristiti kapućino - vanila jer ima veoma jak i intenzivan miris i ukus, pa će tako i torta imati mnogo jači i lepši ukus, mada je i ovako mnogo ukusna.