C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
450 g mlevenih oraha
6 kašika prezle
375 g margarina
300 g šećera
Fil I:
2 kg jabuka
300 g šećera
Fil II:
1,5 l vode
15 kašika šećera
4,5 kašika gustina
3 kesice C pudinga sa ukusom vanile
375 g margarina
150 g posnog mleka u prahu
posni šlag 500 g

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljubica

Posna torta sa jabukama

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Zamesiti testo od svih sastojaka, podeliti na 3 dela i natapkati na pek papir u pleh 35x25 cm.

Ispeći tri kore na 200 stepeni, peći dok blago ne porumene.

Jabuke očistiti, izrendati i dinstati sa 300 g šećera dok ne ispari sva tečnost.

Fil:
U 1,5 l vode skuvati šećer, gustin i puding, ohlađeno umutiti sa mlekom u prahu i sjediniti sa umućenim margarinom.

Filovati na koru prvo trećinu fila od jabuka, pa trećinu fila sa pudingom, po vrhu i okolo ukrasiti šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kore su vrlo krte, tako da ih treba pažljivo vaditi iz pleha tople. Deluju kao neuspele, ali kad torta odstoji 2,3 dana veoma je mekana i ukusna, preporučujem za posne slave.