C Slatka tradicija

Sastojci
Za jednu koru (peku se dve):
150 g meda
100 g šećera
3 šoljice vode
200 g brašna
150 g mlevenih oraha
1 kašičica C sode bikarbone
malo cimeta
Za fil:
1/2 kg mlevenih oraha
400 g šećera
2 kesice C vanilin šećera
2 šoljice vode
200 g posne čokolade
350 g posnog margarina
Za glazuru:
150 g posne čokolade
2 kašike ulja
20 g posnog margarina
Za dekoraciju:
2 biljne slatke pavlake

Naši proizvodi
Soda bikarbona Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Posna reforma

Za sladokusce koji i u dane posta vole da uživaju u slatkišima.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Med, vodu i šećer pomešati kašikom da se dobije ujednačena smesa.

U drugoj posudi dobro pomešati brašno i preostale suve sastojke. Dodati masi sa medom, pa lepo sve sjediniti varjačom.

Veliki pleh od rerne podmazati uljem i obložiti pek- papirom, pa masu izliti i ravnomerno rasporediti. Peći oko 25 minuta na temperaturi od 180 stepeni.

Na isti način pripremiti jos jednu koru. Obe kore ostaviti da se potpuno ohlade, a zatim ih uzdužno podeliti na pola, tako da ukupno dobijemo četiri kore.

U šerpu staviti šećer i C vanilin šećer, pa sve preliti vodom i na vatri zagrejati do ključanja.

Kad se šećer otopi, skloniti sa vatre, pa odmah dodati mlevene orahe i čokoladu izlomljenu na kockice. Mešati da se čokolada lepo otopi. Ostaviti smesu da se potpuno ohladi.

Margarin penasto umutiti, pa mu dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila od oraha sve vreme muteći mikserom.

Ređati: kora- fil- kora- fil- kora –fil dok ima materijala. Ostaviti malo fila za premazivanje cele torte.

Na pari otopiti posnu čokoladu sa uljem i margarinom, prohladiti, pa preliti preko torte.

Sačekati da se glazura lepo stegne, pa tortu ukrasiti umućenom biljnom pavlakom ili po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata