C Slatka tradicija

Sastojci
Za jednu koru:
2 male šoljice šećera
2 šoljice kisele vode
1 šoljica ulja
1 kašika meda
1 kesica C praška za pecivo
2 kašike C kakao praha
5 kašika mlevenih oraha
250 g brašna
Prvi fil:
1,3 l soka od ananasa
250 g C pudinga od vanile
10 kašika šećera
2 dl soka od ananasa iz konzerve
250 g margarina
150 g C prah šećera
Drugi fil:
500 ml posne slatke pavlake
Dodatno:
300 g višanja
1 konzerva ananasa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posna Moskva šnit torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Sve sastojke za koru izmešati kašikom i smesu izliti u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći koru na 200 stepeni 20 minuta (pleh 23x33).

Na isti način napraviti još jednu koru. Kada se kore ohlade preseći ih na pola da se dobiju ukupno 4 kore.

Za prvi fil staviti sok sa šećerom da provri, a puding razmutiti sa sokom iz konzerve, pa skuvati fil. Kada se ohladi sjediniti ga sa prethodno izmućenim posnim margarinom i prah šećerom.

Za drugi fil izmutiti posnu slatku pavlaku. Višnje staviti u cediljku da se ocede.

Prvu koru poprskati sa sokom koje su pustile višnje, premazati prvim filom, poređati ananas, pa premazati slatku pavlaku.

Staviti drugu koru, poprskati je, zatim naneti prvi fil, poređati sve višnje, slatka pavlaka, poprskana treća kora, prvi fil, ananas, slatka pavlaka, četvrta kora.

Celu tortu premazati sa prvim filom, pa preko premazati ostatak slatke pavlake.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta je dosta "visoka". Možete koru praviti i u većem plehu (npr. 38x26 i dobijete 3 kore), ali ih onda nemojte presecati na pola.