Početna > Recepti > Recepti za torte > Posna kapri torta
Sastojci
700 g posnog keksa
4 C pudinga od slatke pavlake
2 C pudinga od jagode
200 g čokolade za kuvanje
200 g posnog margarina
200 g + 4 kašike šećera
po potrebi sok za natapanje keksa
400 g jagoda
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U 1 l vode staviti 4 kašike šećera da provri, dodati 4 C pudinga od slatke pavlake razmućenih u 200 ml vode, pa skuvati puding i staviti da se hladi.
Margarin umutiti penasto, pa dodati puding i umutiti. Za crveni fil, preliti jagode sa 300 ml vode i dodati 200 g šećera i staviti da se kuva oko 10 minuta.
Izmiksati štapnim mikserom, pa dodati razmućena u 150 ml vode, dva pudinga od jagode i skuvati fil.
Čokoladu otopiti sa 7-8 kašika ulja. Keks provući samo kroz sok i ređati na tacnu, premazati ga istopljenom čokoladom, pa staviti na 5 minuta u frižider da se stegne čokolada.
Naneti beli fil, pa crveni, pa ponovo keks i tako redom dok se ne utroši sav materijal.
Ukrasiti belim filom ili umućenim posnim šlagom, pa ostaviti da se hladi.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs