C Slatka tradicija

Sastojci
450 g posnog mlevenog keksa
500 ml slatke pavlake
150 g posnih čokoladnih napolitanki
100 g posne čokolade za kuvanje
1 margarin
2 kesice C vanilin šećera
300 g C šećera u prahu
1 l posnog sojinog mleka
3 C pudinga od čokolade
2 dl soka od pomorandže za potapanje keksa

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Posna čoko-keks torta

Posna, ali vrlo ukusna i kremasta torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Od 1 litra posnog sojinog mleka odvojte malo da razmutite sa pudingom.

U ostatak mleka dodajte C vanilin i C šećer u prahu, prokuvajte pa zakuvajte 3 C pudinga od čokolade razmućenih sa malo sojinog mleka. Ostavite da se ohladi.

Kada se fil ohladi ,sjediniti ga sa jednim umućenim margarinom i dodati sitno iseckane čokoladne napolitanke.

Umutiti slatku pavlaku i u nju dodati 100 g sitno seckane čokolade.

Polovinu mlevenog keksa umakati u sok od pomorandže i ređati na tablu, pa prvo staviti polovinu crnog fila, pa polovinu slatke pavlake. Tako uraditi još jednom.

Po želji možete dekorisati istopljenom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto slatke pavlake možete koristiti i posan šlag.