C Slatka tradicija

Sastojci
1,5 l mleka
800 g C šlaga
40 kašika šećera
60 g C želatina
150 g šećera za grilijaš
150 g oraha u jezgru
150 g čokoladnih napolitanki

Naši proizvodi
Šlag univerzalni Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Penasta torta

Lagana penasta torta slična sladoledu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Od 1,5 litar mleka odvojiti 1 šolju u kojoj se rastopi 60 g C želatina i 40 kašika šećera, to provreti i ostaviti da se potpuno ohladi.

U veliku vanglu sipati ostatak mleka i dodati 800 g C šlaga i sipati potpuno hladno mleko sa C želatinom. Mutiti 30 minuta.

150 g šećera istopiti i ubaciti 100 g oraha i razliti na nauljen.

Samleti 150 g napolitanki i taj grilijaš.

U poklopac od četvrtastog zvona koji smo obložili folijom sipamo prvo napolitanke i grilijaš, zatim 1/3 šlaga sipamo kutlačom, pa opet grilijaš, pa šlag pospemo, ukupno 3 dela šlaga.

Tortu staviti u zamrzivač da prenoći pa ujutru prevrnuti na poslužavnik.

Tortu čuvati u zamrzivaču. Ne bojite se neće zamrznuti već ćete uvek imati hladno osveženje, i što je najbitnije dugo može da traje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Grilijas je nabolje staviti u kesu i oklagijom prelaziti, tako će se usutniti, a orahe možete i da prepečete u rerni, bude ukusnije.