C Slatka tradicija

Sastojci
500 g C šlaga
3 C želatina
1 l mleka
mix 300 g mlevenog keksa, lešnika, oraha..
voće: jagode, maline
piškote
5 kašika šećera

Naši proizvodi
Šlag univerzalni Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Teodora

Pena torta

Jako lagan, kremast i pufnast desert.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
C želatin staviti da nabubri sa 15 kašika vode.

Mleko ugrejati, dodati šećer i nabubren želatin.

Ostaviti u zamrzivaču par sati da se skroz ohladi. Kada se ohladi, izvaditi iz zamrzivača, umutiti C šlag po uputstvu.

Ohlađenu smesu dodavati u šlag, kašiku po kašiku. Muteći 15-20 minuta.

Kada se lepo umuti bez da ima i jedne grudvice zelatina prestati sa mućenjem.

Uzeti okrugao kalup ili šerpu obloziti sa folijom. Ređati 5-6 kašika fila, pa posuti mleveni miks i voće.

Tako sve dokle god imate materijala. Na kraju poređati piškote.

Staviti u frižider celu noć da se stegne.

Kad se stegne okrenuti naopačke posudu, skinuti foliju i uživati.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Voće je najbolje da bude sveže.