C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
125 g maslaca
100 g C šećera u prahu
300 g mlevene plazme
120 ml gaziranog soka od pomorandže
Za fil:
600 g krem sira
250 g C šećera u prahu
300 g kisele pavlake
400 ml slatke pavlake
2 kesice C želatina
100 ml hladne vode
Za preliv od borovnica:
250 g borovnica + za dekoraciju
250 ml vode
70 g šećera
1 C vanilin šećer
1 kesica C želatina + 50 ml hladne vode
Još:
ljubičasta prehrambena boja
malo slatke pavlake
borovnice i ribizle - za dekoraciju

Naši proizvodi
Šećer u prahu Želatin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Ombre čizkejk sa borovnicama

Za sve one koji vole spoj laganog ukusa i estetike.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Maslac i šećer u prahu izmiksati. Dodati mlevenu plazmu, pa mutiti još malo. Sipati sok, promešati I izručiti u kalup veličine 22 cm. Izravnati i ostaviti u frižideru dok se priprema fil.

Fil:
2 kesice C želatina preliti sa 100 ml hladne vode i ostaviti da nabubri. Krem sir i šećer u prahu pomešati spatulom. Slatku pavlaku umutiti u šlag.

Postepeno je dodajte u krem sir, i mešajte spatulom dok se sve ne sjedini, pa sipati u fil. Dobro promešati, a onda fil podeliti na šest približno jednakih delova.

Jedan deo ostaviti u beloj boji, a u svaki naredni dodati pomalo ljubišaste boje, tako da se formiraju različite nijanse ljubičaste- od najsvetlije do najtamnije.

Preko kore od keksa staviti beo fil, pa zatim sve ostale počevši od najsvetlije do najtamnije ljubičaste. Vratiti u frižider na hlađenje.

Preliv:
C želatin preliti sa 50 ml hladne vode i ostaviti da nabubri. U blender staviti borovnice, šećer, vanilin šećer, sipati vodu i sve izblendirati. Staviti da se kuva.

Od tačke ključanja kuvati još oko 4- 5 minuta. Sve vreme skidati penu sa površine. Skloniti sa vatre i procediti kroz cediljku.

Dodati nabubreli želatin, promešati i ostaviti da se malo prohladi, a onda sve sipati preko ohlađenog fila.

Prebaciti u frižider i ostaviti da se ohladi najmanje 3- 4 sata.

Nakon što se kolač dobro ohladio i stegao, dekorisati ga umućenom slatkom pavlakom, borovnicama i ribizlama ili po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata