C Slatka tradicija

Sastojci
18 jaja
1/2 kg.kristal šećera
300 g oraha
4 C pudinga od čokolade
1 l mleka
300 g menaž čokolade
1 margarin
200 g maslaca
1/2 kg C šlaga
300 g lešnika
300 g mlečne čokolade
250 g C šećera u prahu
Za dekoraciju:
C šlag krem od čokolade
200 g crne čokolade

Naši proizvodi
Puding čokolada Šlag univerzalni Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Nugat torta

Najbolja od najboljih.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Komplikovano.

Priprema:
Umutiti 3 kore od po 6 belanaca, 6 kašika šećera, 100 g oraha mlevenih i 2 kašike brašna.

Peći u većem plehu oko 12 minuta na 220 stepeni.

18 žumanaca skuvati na pari sa 18 kašika C prah šećera i na kraju dodati 300 g čokolade za kuvanje. Ohladiti.

Posebno skuvati 4 C pudinga od čokolade sa 10 kašika šećera u 1 l mleka. Ohladiti.

Hladne filove sastaviti sa umućenim margarinom i maslacem i 3 kašike C prah šećera.

Posebno umutiti 1/2 kg šlaga da bude gusto i u to dodati 300 g mlevenog lešnika i 300 g rendane mlečne čokolade.

Filovati. Kora, crni fil, fil sa šlagom, i tako do kraja.

Ohlađenu tortu ukrasiti sa glazurom od čokolade od 200 g istopljeno sa 6 kašika ulja.

Sa strane ukrasiti C šlag kremom od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada se spoje crni filovi, staviti opet na hlađenje biće lakše za filivanje. Tortu napraviti dva dana ranije. Ukusnija je i kore fino upiju filove. Torta je teška 5,5 kg tako da možete praviti i pola mere.