C Slatka tradicija

Sastojci
12 jaja
12 kašika šećera
200 g kristal + 12 kašika šećera
1 l nektar soka od jagode
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
3 C pudinga od vanile
4 C pudinga od jagode
500 g C šlaga
4 kisele pavlake

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Puding sa ukusom jagode Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dušanka

Nektar torta

Jednostavan, ukusan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15-20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Ispeći 3 kore od po: 4 belanca, 4 kašike šećera, 1 C puding od vanile. Kore peći na pek papiru.

Fil:
12 žumanaca razmutiti sa jednom čašom nektar soka od jagode (ćaša 2dc uzeta od 1l soka) i u to dodati 4 C pudinga od jagode.

Ostatak soka staviti da vri, dodati mu 200 g kristal šećera.

Kada vri dodavati uz lagano mešanje umućenu smesu od C pudinga.

Gotov fil prohladiti pa dodati razmućen margarin sa 200 g C prah šećera.

Posebno umutiti 300 g C šlaga sa 4 kisele pavlake.

Redosled filovanja: kora, žuti fil, šlag sa pavlakom i tako do kraja dok se ne utroše sastojci.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Služiti je nakon par sati, ali iz frižidera, najlepša je takva.