C Slatka tradicija

Sastojci
250 g C pšeničnog griza
250 g šećera
100 g oraha
50 g lešnika
100 ml ulja
200 ml mleka
1 jaje
2 jabuke
1 kašika ruma
1 C vanilin šećer
1 limun
1 prstohvat soli
1 C prašak za pecivo
Čokoladna glazura:
150 g tamne čokolade
1 kockica putera
2 kašike C šećera u prahu
2 kašike mleka
Za posipanje:
50 g lešnika ili oraha

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Nedeljna torta

Veličanstvena!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Orahe i lešnike staviti u kesu za zamrzivač i čekićem za meso usitniti.

U posudi pomešati C griz, C prašak za pecivo, orahe, šećer, ulje, mleko, jaje, lešnike, izribane jabuke, rum, 1 prstohvat soli, C vanilin šećer i ribanu koricu limuna.

Sve izmiksati mikserom (ne previše, nego samo da se sastojci fino povežu).

Kalup za tortu prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje i izliti smesu.

Peći na 180 stepeni oko 30 minuta.

Ostaviti tortu u kalupu da se prohladi 10-tak minuta, a u međuvremenu pripremite čokoladnu glazuru.

Na pari otopiti tamnu čokoladu, kockicu putera, C šećer u prahu i mleko. Sjediniti da smesa bude gusta i kompaktna.

Skinuti obruč sa kalupa, pa glazurom preliti tortu. Odozgo posuti tucanim lešnicima i ostaviti da se potpuno ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata