C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
1 kg šećera
1 C vanilin šećer
3 C pudinga od jagode
1 maslac 250 g
500 ml mleka
500 g sitnog crvenog voća (maline, jagode, ribizle...)
2 kašike soka od limuna
8 kašika brašna
200 g bele čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom jagode

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marina

Najlepša voćna torta

Torta koja se može praviti u svako doba godine, od različitog voća koje trenutno imate pri ruci.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
Umutiti 10 belanaca sa 300 g šećera, 1 kesicom C vanilin šećera, 2 kašike limunovog soka i 2 kašike brašna i peći koru 60 minuta na temperaturi od 180°C.

Voćni fil:
500 g voća koje volite kuvati sa 100 ml vode i 400 g šećera. Kada provri, dodati 2 C pudinga od jagode razmućena u 100 ml vode.

Vruć voćni fil odmah sipati preko ispečene kore, i odložiti da se hladi.

Žuti fil:
U 500 ml mleka kuvati umućenih 10 žumanaca sa 300 g šećera i 6 kašika brašna, dok se ne zgusne.

Ostaviti da se ohladi, pa u ohlađen fil dodati 1 umućen maslac od 250 g.

Kada se kora sa voćnim filom ohladila, premazati žuti fil preko voćnog fila.

Otopljenu belu čokoladu preliti preko žutog fila, pa ostaviti u frižideru 24h da se torta lepo ohladi, ukusi sjedine, i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U zimskom periodu godine, kada na pijacama nema crvenog voća, voćni fil kuvajte od 500 ml isceđenog soka pomorandže, uz dodatak 400 g šećera i 3 C pudinga od vanile. Dobićete potpuno novu tortu, po istom receptu, i oduševiti svoje ukućane i goste. Za one smelije, limun torta, sa sokom od limuna, biće potpuno neobično iskustvo, koje, priznaćete nema svako, pa pokušajte i time da iznenadite drage ljude.
Prijatno!