C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
6 celih jaja
150 ml jogurta
1 i 1/2 C vanilin šećer
160 g šećera
160 g brašna
1 i 1/2 C prašak za pecivo
60 g C kakaoa
60 g maslaca
Fil:
500 ml slatke pavlake
330-350 čokolade za kuvanje (veći % kakaoa)
Glazura:
C šlag krem ili C šlag (po želji)
200 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Kakao prah Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Najčokoladnija torta

Čist užitak. Ljubav prema ovoj torti se može videti u očima. Spremanje torte je lako. Torta je kremasta, čista čokolada.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kore:
Umutiti jaja, šećer i C vanilin šećer (da nastane čvrsta pena). Uz rub posude dodati jogurt i varjačom lagano umesati u smesu (penasta struktura se treba zadržati).

Otopiti maslac. rernu uključiti na 180 stepeni. Brašno, C kakao i C prašak za pecivo pomešati i lagano dodati u penastu strukturu mešajući varjačom. Dodati i maslac.

Kada smesa postane homogena prestanite mešati. Sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 35 minuta. Kada se ispeče. kore podeliti na tri jednaka dela.

Fil:
Slatku pavlaku zagrejati do tačke ključanja, zatim izmaknuti sa ringle i dodati izlomljenu čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi i masa postane homogena. Fil staviti da se prohladi.

Kada se ohladi umutiti mikserom.

Glazura:
Umutiti C šlag po uputstvu sa kesice.

Redjanje:
Kore dobro poprskati mlekom. Sve tri kore mazati filom, a poslednju i C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prvo napraviti fil i ostaviti da se dobro ohladi (friz, zamrzivač ili hladna prostorija su idealne) dok se kore ne pripreme.
Kore se mogu ispeći iz tri dela, sipati masu u pleh i razvući (kore tada nisu jednake ali su ukusne i nakon fila se ne primeti razlika).
Glazuru može da zameni C šlag krem sa ukusom čokolade.
U koliko je u četvrtastom plehu spremljena može biti za više osoba.