C Slatka tradicija

Sastojci
500 g keksa sa ukusom kakaoa
Fil 1:
500 ml mleka
4 kašike šećera
2 C pudinga od čokolade
100 g margarina
50 g C šećera u prahu
50 g čokolade za kuvanje
1 C vanilin šećer
Fil 2:
150 g mlevenih oraha
4 kašike šećera
1 C vanilin šećer
100 g čokolade za kuvanje
50 ml mleka
150 g margarina
malo ruma (po želji)
Glazura:
100 g čokolade
3 kašike ulja

Naši proizvodi
Puding čokolada Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Valentina

Najčokoladnija posna torta

Torta od keksa sa dve vrste čokoladnog fila.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Fil 1:
Staviti 400 ml mleka da provri sa šećerom. U ostatak mleka razmutiti puding.

Kada je meko provrelo dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne. U vruće dodati čokoladu. Ostaviti da se ohladi.

Umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati ohlađen pudig i dobro umutiti mikserom.

Fil 2:
Istopiti margarin sa mlekom i šećerom, mešati dok ne provri.

Tom smesom popariti orahe, u vruće dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi. Ostaviti da se ohladi.

Glazura:
Istpiti čokoladu sa uljem na pari ili tihoj vatri.

Filovanje:
Poređati keks 5x4 prethodno umočen u mleko - Fil 1 - Fil 2 - keks - Fil 2 - Fil1.

Keks - glazura od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako je posna torta onda mleko od soje ili palmino