C Slatka tradicija

Sastojci
1,2 l mleka
3 C pudinga sa ukusom slatke pavlake (120 g)
10 kašika šećera
100 g bele mlečne čokolade
500 ml slatke pavlake
150 g eurokrema
750 g kakao keksa (4 puta po 20 komada)
150 g C šlag krema
mleko za mućenje šlaga

Naši proizvodi
Puding sa ukusom slatke pavlake Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Mlečna torta

Lagani, kremasti desert.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
C pudingu dodati pola mere šećera i otprilike 200 ml mleka pa izmešati. Ostatak mleka do litre sipati u posudu, u kojoj će se C puding kuvati i dodati preostali šećer.

Staviti na vatru da provri. Kada provri zakuvati razmućen C puding i mešati dok se ne zgusne na srednjoj vatri.

Skloniti sa vatre, pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi, pa ostaviti da se potpuno ohladi. Ulupati slatku pavlaku.

Ohlađen C puding umutiti mikserom, pa pudingu dodati malo više od pola slatke pavlake ( otprilike oko 2/3) i sve zajedno umutiti. Ostatak pavlake koristimo za dekoraciju.

Mažemo tanak sloj krema na tacnu da bi se keks lepo zalepio i ne bi nam “bežao” po tacni kada nanesemo prvi sloj.

Zagrejati 200 ml mleka pa umakati keks u slagati u 4 reda po 5 keksića. Slagati 4 reda keksa i mazati 4 sloja krema.

Odgore namazati ostatak slatke pavlake.

U 3-4 kašike mleka ( ostaće od umakanja keksa ) dodati eurokrem i zagrejati u mikrotalasnoj 30 sekundi na najajčoj “vatri”.

Mešati dok se ne sjedine pa preliti preko torte i razvući lopaticom ili išarati višljuškom, po želji.

Za kraj tortu dekorišite C šlag kremom umućenim sa mlekom po uputstvu sa pakovanja.

Ostaviti tortu da odstoji par sati u frižideru, pa seći i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata