C Slatka tradicija

Sastojci
140 g piškota
200 ml jake kafe
150 g margarina
4 jaja
125 g šećera
150 g čokolade
C beli šlag sa ukusom slatke pavlake
C čokoladni šlag
čokoladne bombonice i perlice

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Mini čoko markiza

Torta koja nestaje za tren oka, preukusna.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Manju šerpicu obložiti providnom prijanjajućom folijom. Kafu skuvati na uobičajen način, sačekati da se malo prohladi, pa procediti kroz cediljku ili gazu.

Piškote umakati u proceđenu kafu i ređati ih tako da prekriju dno i stranice obložene šerpe.

Jaja penasto umutiti, dodati im šećer, pa nastaviti sa mućenjem. Kada je smesa lepo umućena, skuvati je na pari. Skloniti sa vatre i umešati čokoladu.

Mešati dok se čokolada sasvim ne otopi i ne sjedini sa jajima. Prekriti smesu providnom folijom i sačekati da se ohladi.

Magrarin penasto umutiti, pa mu dodavati kašiku po kašiku čokoladnog fila. Kada je fil lepo umućen, presuti ga u šerpicu sa piškotama i lepo poravnati.

Zatim šerpicu sa markizom odložiti u zamrzivač na sat- dva. Nakon tog perioda, uz pomoć folije, torticu pažljivo izvući iz šerpice i staviti na veći tanjir ili tacnu za serviranje.

Beli i čokoladni šlag umutiti, pa uz pomoć poslastičarskog džaka naizmenično istiskivati i praviti ukrase po želji.

Ukrasiti čokoladnim bombonicama i perlicama po Vašoj želji i ukusu.

Odložiti u frižider na nekoliko sati,a zatim seći i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata