C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
12 belanaca
12 kašika šećera
200 g mlevenih pečenih lešnika
2 kašike brašna
Fil:
12 žumanaca
100 g šećera
3 kašike brašna
3 C pudinga od vanile
1 l mleka
200 g mlečne čokolade sa sitnim lešnikom
200 gr bele čokolade
250 g margarina
500 ml C šlaga

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Isidora

Milka torta

Torta je vrlo kremasta i fantastičnog je ukusa.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Izmutite 3 belanca u čvrst sneg i postepeno dodajte 3 kašike šećera. Nastavite miksati dok se ne sjedini.

Varjačom umešajte 50 g lešnika i pola kašike brašna.

Na dno kalupa (okrugli 26 cm) postavite masan papir i ulijte pripremljenu smesu.

Stavite peći na 200 stepeni 15 minuta. Ponovite postupak još tri puta tako da dobijete 4 biskvita.

Žumance penasto umutite sa 100 g šećera. Posebno umutite 3 kašike brašna i 3 C pudinga od vanile i dodajte malo mleka od 1 l koliko treba.

Ostalo mleko stavite da prokuva. Izmešajte zajedno žumance i puding.

Sve to ukuvajte u uzavrelo mleko i kuvajte dok ne postane gusto. Sklonite sa vatre i podelite na 2 dela.

U još tako vruće dodajte u jedan deo iskidanu čokoladu sa lešnikom, a u drugi belu čokoladu.

Mešajte dok se čokolade ne istope i sjedine. Kada se ohladi u svaki deo dodati po pola izrađenog margarina.

C šlag umutiti po upustvu sa kesice.

Biskvit - smeđa krema - žuta krema - šlag
Biskvit - smeđa krema - žuta krema - šlag
Biskvit - smeđa krema - žuta krema - šlag - biskvit i dekoracija sa šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pazite na kore, zavisi od rerna mogu da se peku od 12-15 minuta.