C Slatka tradicija

Sastojci
Medeni biskvit:
40 g masti ili 50 g margarina
4 kašike mleka
3 kašike meda
1 jaje
150 g C šećera u prahu
1 kašičica C sode bikarbone
400 - 500 g brašna
Fil:
1 l mleka
8 kašika C griza
100 g šećera
250 g margarina
Dodatno:
500 g džema
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja za glazuru

Naši proizvodi
Šećer u prahu Soda bikarbona Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Medena torta

Lagana torta uz čaj ili kafu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Mast, mleko, med, jaja i C šećer u prahu umutiti i skuvati na tihoj vatri.

Skloniti sa vatre i dodati C sodu bikarbonu i brašna oko 400 g.

Razviti kore 3 do 5 komada, u zavisnosti od veličine pleha. Moj pleh je 40 sa 50 idealan za 3 kore.

Peći koru 200 stepeni do zlatno žute boje. Oko 5min.

Skuvati 1 l mleka i 100 g šećera sa 8 kašika C griza. Ohladiti.

Umutiti 250 g margarina i u to dodati ohlađeni C griz. U C griz dodajemo po ukusu cimet ili C vanilin šećer.

Ređati: kora, fil, kora, fil, kora.

Preko kore premazati džem i preliti sa glazurom od čokolade.

Glazura:
100 g čokolade, 3 kašike mleka ili ulja. Ako volite slađe - dodati u glazuru 3 kašike šećera.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Medenu tortu praviti dan ili dva ranije, mora da upiju medene kore. U kore dodam cimet ili u fil C vanilin šećer.