C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
200 ml ulja
150 g šećera
150 g meda
200 ml šerbeta
1 kesica C sode bikarbone
po potrebi brašno
Za fil:
2 l vode
50 g šećera
300 g ratluka sa orasima
3 C pudinga od vanile
6 kašika brašna
250 g margarina
200 g mlevenih oraha
Za posipanje:
50 g mlevenih oraha

Naši proizvodi
Soda bikarbona Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Medena posna torta

Torta je veoma ukusna.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Za kore:
Ručnom žicom za mućenje sjediniti ulje, šećer, med, šerbet pa usuti u posudu. Dodavati brašno po potrebi i C sodu bikarbonu, pa zamesiti testo.

Testo podeliti na 7 delova. Svaki deo rastanjiti oklagijom u krug i ispeći 7 kora.

Za fil:
U šerpu sipati 1,5 l vode, 50 g šećera i staviti na vatru. Kada proključa umešati ratluk i mešati dok se ratluk ne rastopi.

U 500 ml hladne vode razmutiti C puding od vanile i 6 kašika brašna, sipati u šerpu sa ratlukom i ukuvati.

Skloniti sa vatre, pa kad se prohladi (dok je još mlako) dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi.

Dodati mlevene orahe, izmešati kako gi se svi sastojci sjedinili.

Filovati tortu sledećim redom:kora-fil-kora-fil-i tako naizmenično dok se ne utroši sav materijal.

Tortu nafilovati istim filom i posuti je mlevenim orasima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto oraha možete koristiti lešnik. Količinu brašna za kore odredićete prilikom mešenja.