C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
10 belanaca
10 kašika šećera
5 kašika brašna
50 g mlevenih oraha
1/2 praška za pecivo C
malo ribane korice limuna
Fil:
10 žumanaca
3 pudinga od vanile C
1 kašika brašna
700 ml mleka
200 g šećera
250 g margarina
4 kutije mančmeluo
Za ukrašavanje:
šlag C

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Mančmelou torta

Lepa, dekorativna i ukusna.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Belanca umutiti sa šećerom, a zatim dodati ostale sastojke. Dobijenu smesu podeliti na dva dela i peći dve kore na 10-15 minuta na 180-200 oC.

Priprema fila:
Žumanca izmešati sa šećerom. Odvojiti jedan deo mleka (oko 100 ml) i izmešati sa pudingom pa to dodati u žumanca kao i kašiku brašna. Sve dobro izmešati da ne bude grudvica.

Ostatak mleka staviti da prokuva pa prethodno pripremljenu smesu dodavati u mleko polagano i brzo mešati da ne zagori.

Fil ohladiti pa dodati margarin. Fil podeliti na dva dela.

U jedan deo dodati keksiće koje treba odvojiti od penastog dela mančmelou-a, izdrobiti ih rukama i promešati, a drugi deo fila ostaje žut.

Ređati na sledeći nacin: kora, tamni deo fila, penaste kapice od ančmelou-a, žuti fil, kora.

Mančmelou torta se na kraju ukrasiti šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata