C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 belanaca
5 kašika šećera
1 kašika brašna
1 kesica C praška za pecivo
70 g C kokosa
Beli fil:
2 C pudinga od slatke pavlake
8 žumanaca
2 kašike brašna
150 g šećera
2 C vanilin šećera
1 l mleka
250 g margarina
1 C šlag u prahu
60 g C mleka u prahu
Fil od jagoda:
2 C pudinga od jagode
250 ml vode
150 g šećera
500 g iseckanih jagoda
Za ukrašavanje:
500 ml C šlag krema
seckane jagode i kokos po želji

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kokosovo brašno Puding sa ukusom slatke pavlake Vanilin šećer Šlag classic Zamena za mleko u prahu Puding sa ukusom jagode Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Letnja rafaelo torta

Sa kokosom i jagodama. Osvežavajuća lagana letnja poslastica sa korama od belanaca i kokosa i dva fila: voćnim od jagoda i krem belim. Sveže jagode pojačavaju aromu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti čvrst šam od 4 belanaca i 5 kašika šećera. U njega dodati izmešanih 1 kašiku brašna i 1 kesice C praška za pecivo i 70 g C kokosa.

Sjediniti i peći u plehu (26 cm) obloženom masnim papirom oko 20 minuta na 180 stepeni. Ispeći ovakve dve kore.

Beli fil:
U posudi izmešati 2 C pudinga od slatke pavlake, 8 žumanaca, 2 kašike brašna, 150 g šećera, 2 C vanilin šećera i malo mleka od pripremljenih 1 l (kako bi se smesa sjedinila). Ostatak mleka prokuvati, skinuti s vatre i dodati pripremljenu smesu. Vratiti na vatru da se zgusne fil i zatim ostaviti sa strane da se ohladi.

Fil od jagoda:
Izmešati 2 C pudinga od jagode sa malo vode od pripremljenih 250 ml. U šerpi prokuvati ostatak vode, 150 g šećera i 500 g iseckanih jagoda. Izmiksati štapnim mikserom i dodati puding od jagode. Kuvati dok se ne zgusne i tako vrućim filom premazati obe kore. Ostaviti ih da se prohlade.

Za to vreme umutiti 250 g margarina sa jednim C šlagom u prahu i dodati u beli krem. Dobro sjediniti i još dodati 60 g C mleka u prahu. Ostaviti na kratko u frižideru da malo očvrsne, kako bi se lakše mazala kora.

Preko ohlađene kore naneti ovaj fil, zatim drugu koru i opet fil.

Tortu premazati umućenim C šlagom (oko 500 ml).

Ukrasiti jagodama isečenim na polovine i posuti C kokosom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ohladiti beli fil pre nanošenja na koru.