C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore I i III:
4 belanca
4 kašike šećera
4 kašike brašna
4 kašike pečenih i samlevenih lešnika
1/2 žumanca
Za koru II:
4 belanca
4 kašike šećera
2 kašike brašna
2 kašike C kakaoa
4 kašike lešnika
1 žumance
Za fil I:
10 žumanca
7 kašika šećera
2 kašike C čvrstina
1 kesica C vanilin šećera
250 ml mleka
100 g crne čokolade
200 g margarina ili putera
200 g C šećera u prahu
Za fil II:
250 g C šlag kreme od vanile
300 ml mleka
200 g pečenih i samlevenih lešnika
Za prelivanje kora:
200 g čokolade
100 g margarina ili putera

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Lešnik čokoladna torta

Prelep ukus lešnika i čokolade, neodoljiva kombinacija.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Kore I i III:
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati pola žumanca, zatim brašno i lešnike, izmešati polako varjačom.

Ovako ispeći dve iste kore u plehu 35×25 10 min. na 180 C.

Kora II:
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumance, brašno, kakao i lešnike. Ispeći crnu koru na 180 C 10 min.

Priprema fila I:
200 ml mleka staviti da provri, a 50 ml mleka sastaviti sa C čvrstinom, žumancima i vanilom. Dobijenu masu sipati u provrelo mleko i kuvati do gustine kao puding.

Ohladiti fil pa dodati umućen margarin sa C šećerom u prahu i 200 g istopljene bele čokolade. Fil podeliti na tri jednaka dela.

Dva dela ostaju bela a u treći deo dodati istopljenu crnu čokoladu.

Fil II:
Umutiti šlag kremu sa mlekom pa dodati mlevene i prepečene lešnike…fil podeliti na tri jednaka dela.

Pre filovanja torte bele kore preliti sa prelivom od istopljene čokolade i margarina ili putera. Kore dobro ohladiti da se čokolada stegne.

Filovati:
Bela kora prelivena crnom čokoladom, pa beli fil pa šlag sa lešnicima…zatim ide crna kora-crni fil, pa šlag sa lešnicima.

Opet ide bela kora prelivena crnom čokoladom, pa beli fil pa šlag sa lešnicima.

Dekorisati šlagom i lešnicima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možda na prvo čitanje deluje jako komplikovano, ali verujte nije, a još brže će nestati u to sam sigurna!