C Slatka tradicija

Sastojci
Kora od belanaca:
3 belanceta
2/3 čaše od (180 ml) šećera
2/3 čaše ulja
1/2 čaše brašna
2 kašike C kakaoa
1,5 kašika C praška za pecivo
1 C vanilin šećer
Za krem:
6 dl mleka
3 žumanaca
1 celo jaje
7 kašika šećera
5 kašika C čvrstina
1 C vanilin šećer
1 punu kašika C želatina
Za preliv:
1,5 dl mleka
oko 30 g čokolade
Za šlag:
100 g C šlaga u prahu (classic)
100 ml mleka
I još:
malo čokolade
1 kesica C sladoleda sa ukusom stracciatella

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Čvrstin Želatin Šlag classic Eskimko sa ukusom stracciatella

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Lagana kremasta torta

Torta ima ukus sladoleda, prosto se topi u ustima...

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mutite žumanca, šećer i vanilin šećer oko 2-3 minuta pa dodajte ulje neprestano muteći dok ne dobijete gušću kremastu masu.

Zatim ubacite brašno pomešano sa kakaom i pecivom pa lagano umutite najmanjom brzinom dok se sve ne sjediniti.

Smesu sipajte u okrugli kalup (22-24 cm) na koji ste postavili pek papir i pecite koru na 200-220 C oko pola sata (zavisno od rerne). Pečenu koru ostavite da se prohladi pa je prelijte vrućim prelivom (otopite čokoladu u mleku). Ostavite koru da se dobro ohladi.

Za krem umutite žumanca i jaje sa šećerom pa dodajte čvrstin, vanilin šećer i mleko, sve dobro sjedinite i kuvajte dok se ne zgusne.

Posebno rastvorite želatin sa 2-3 kašike hladne vode pa kada nabubri dodajte ga u topao krem. Sve dobro umutite mikserom.

Zasebno umutite šlag sa mlekom i od njega 2-3 kašike dodajte u krem. Ponovo umutite krem (manjom brzinom) i ostavite ga da se hladi.

Na tacnu za služenje stavite koru, preko nje nanesite krem a preko krema šlag.

Preko šlaga narendajte čokoladu a preko nje sladoled pripremljen po uputstvu na ambalaži.

Tortu ostavite da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa je poslužite.

Do sledećeg služenja tortu držite u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata