C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
3 kašike C griza
1/2 kašike brašna
1 kašika C kakaoa
Fil:
1/2 l mleka
1 C puding od čokolade
10 kašika šećera
200 g čokolade
1 margarin
200 ml čokoladnog mleka

Naši proizvodi
Pšenični griz Kakao prah Puding za torte i kolače sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivanka

Lagana čoko torta

Slatko i ukusno zadovoljstvo.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Jaja i šećer umutiti dobro mikserom, potom lagano varjačom umešati ostale sastojke. Peći na 200 C oko 10-15 minuta.

Ohlađenu koru podeliti na dva dela.

Fil:
Skuvati puding u mleku na uobičajen način sa šećerom. U vruć puding dodati izlomljenu čokoladu i blago promešati, ohlađen fil dodavati lagano u razradjen margarin.

Ohlađene kore preliti čokoladnim mlekom pa filovati.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Po želji u fil povećati količinu šećera, tortu mozete praviti u različitim oblicima i u duploj meri. Torta je čvrsta za oblikovanje.